Upptäckare

Att vara en upptäcktsresande kräver mer än mod och beslutsamhet. En upptäcktsresande är kartografen som avbildar det nyss upptäckta. Jag ser mig själv som en äldre tiders upptäcktsresande i min jakt på det ännu inte upptäckta. Det är en fröjd att upptäcka vita fläckar på de vetenskapliga kartorna. Jag söker nära och fjärran efter saker som är synliga för alla, men ändå otydliga för de mindre uppmärksamma ögonen.

Att se på världen med nya ögon

Att vara en upptäcktsresande kräver mer än mod och beslutsamhet. En upptäcktsresande är utforskaren av länder som ännu inte avbildats på en karta.

 

Vi söker nära och fjärran efter saker som är öppna att se för alla, men ändå otydliga för de mindre uppmärksamma ögonen.

 

Min strävan att bli en utforskare av världen började efter att ha läst en bok med titeln How To Be an Explorer of the World av Keri Smith (2008).

 

Boken handlar mer om att hitta sina passioner än utforskande i sig men låter ändå läsaren se på världen ur ett nytt perspektiv. Som samlare, forskare och konstnär kände jag  själv efter läsning att varje ny plats blev ett stort ”okänt”, ett nytt territorium att dokumentera och utforska varje dag.

 

I varje given situation och varje given miljö kan du utforska världen omkring dig genom att samla fysiska föremål och göra konst som fångar platsen och ögonblicket. Boken lär dig att utforska omgivningen genom att bara titta på världen omkring dig med nya, nyfikna ögon.

 

Denna hemsida använder sig av goda kakor. Genom att fortsätta använda hemsidan ger du bifall till bruket av kakor. 

error: Innehållet på denna sida är skyddat!