Nyhetsinflation

Göran Hägglund uttryckte i tidskriften Fokus att de nyheter du läser i tidningar (och kanske i än högre grad i sociala medier) inte är hela verkligheten. Klokt, men samtidigt så barnsligt enkelt att vem som helst borde rygga tillbaka över den homogena nyhetsförmedling som når oss.

Värt att tänka på i dessa tider av nyhetsinflation. Själv är min nyhetskonsumtion ganska eklektisk just av den anledningen att jag själv vill grunda mig en uppfattning utifrån en mångfald källor.

Jag läser regelbundet tidningar: Smålandsposten, Expressen, Aftonbladet, Ilta Lehti, Dagen, Guardian och Evening Standard.

Jag läser regelbundet tidskrifter: Time, The Week, Fokus samt The Times literary Supplement.

Jag ser regelbundet nyhetsprogram: Aktuellt, Rapport, Sportspegeln, Kulturnytt, Vetenskapens värld, Fox News, CNN och BBC World.

Jag lyssnar regelbundet på: Vetenskapsradion Historia, Filosofiska rummet, Söndagsintervjun, Bible Answer Man Podcast, UFO Sverige, Genesis samt The Joe Rogan Experience.

Listorna ovan inkluderar givetvis inte alla de tidskrifter och nätsidor jag läser som inte är direkt nyhetsrelaterade. Fokus ligger nästan alltid på historia, vetenskap (särskilt astronomi), natur samt heminredning och mat.

Framför allt läser jag dock böcker, gärna facklitteratur. Böcker har den stora fördelen att det är tänkta tankar som inte skyndats fram. Det finns undantag även här, men oftast slår tryckt media den digitala motsvarigheten.

Lämna ett svar

Denna hemsida använder sig av goda kakor. Genom att fortsätta använda hemsidan ger du bifall till bruket av kakor. 

error: Innehållet på denna sida är skyddat!