Köpglad censur

I kölvattnet av Roald Dahls censur undrar jag om inte den så kallade woke-vänstern har valt att gå hand i hand med de kommersiella krafter som inget hellre vil än att nå så stora massor de kan. Allt handlar om att sälja! Känns något svårt eller jobbigt så byter vi ut det mot något enklare och mer lättsmält. Känner sig någon kränkt över en karaktär? Stryk karaktären eller gör om densamme till en alltigenom ointressant person utan egna åsikter.

Den senaste tidens gallringsbenägna klåpare ger sig på allt de kommer över utan pardon; dessutom utan vare sig etisk kompass eller stilistisk skärpa. Man kan kalla det ”inkludering” men det rör sig naturligtvis om det välkända begreppet censur. Censur hör hemma i diktaturer, inte i så kallat upplysta länder anno 2023.

Lämna ett svar

Denna hemsida använder sig av goda kakor. Genom att fortsätta använda hemsidan ger du bifall till bruket av kakor. 

error: Innehållet på denna sida är skyddat!